Återanvändning av arkadspel

Arkadspel var tidigare mycket populärt och kunde spelas på pizzerior, restauranger och caféer runt om i Sverige. Idag är det svårare att hitta arkadspel ute i lokalerna, även om det finns en del som fortfarande värnar om möjligheterna att kunna spela arkadspel.

Arkadspel är som ett tv-spel i en låda där du hittar ett myntinkast och kontroller för spelet. Vanligtvis är ett arkadspel actionbaserat där det krävs snabb tankeförmåga för att lyckas gå vidare i nivåerna. Ett arkadspel har en highscore-lista där man vanligtvis visar de tio bästa spelarna. På den tiden då alla spelade arkadspel så rådde hård kamp att komma in på dessa highscore-listor, vilket krävde mycket övning.

Till arkadspel hör också flipperspel, vilket är ett mekaniskt spel där man ska försöka hålla en kula igång så länge som möjligt för att samla poäng. Än idag hålls flipperspelsturneringar runt om i världen, vilket visar hur populärt flipperspel är.

Eftersom dessa arkadspel fortfarande är mycket populära så är det många som har valt att köpa arkadspel för att använda i hemmet eller på arbetet. En del företag har biljardbord medan andra har flipperspel och arkadspel, vilket oftast är något som är mycket uppskattat av personalen. Dock kan dessa arkadspel vara ganska dyra, i alla fall om man vill köpa de mest populära arkadspelen, vilket kan lösas genom att besöka Qred, som erbjuder företag olika finansieringslösningar.

Att spela arkadspel idag

Det finns fortfarande en del arkadhallar runt om i huvudstaden och runt om i landet där du kan spela de populära arkadspelen. Dessa arkadhallar kan oftast erbjuda ett större utbud av de gamla arkadspelen men också ett bra utbud av flipperspel. En och annan pizzeria och korvkiosk har också behållit ett flipperspel eller ett arkadspel för att kunna erbjuda kunderna en del underhållning då de väntar på maten. Dock så finns det inte längre någon prestige i att ligga på highscore-tavlan.

Arkadspel på nätet

Dock så har många av de populära arkadspelen återskapats för att användas på datorer och på nätet så hittar du många av den gamla tidens arkadspel som du kan spela. Utseendemässigt så ser dessa arkadspel likadana ut som då de spelades i en låda. Detta tillsammans med det enformiga ljudet gör att det går att återuppleva den spelkänsla som du hade då du spelade på pizzerian.

Samlarobjekt

Idag är arkadspel och flipperspel samlarobjekt som säljs och köps på auktioner eller genom annonser. Priserna kan i vissa fall vara mycket höga för de mest populära arkadspelen och flipperspelen. Det är inte ovanligt att ett populärt arkadspel kan kosta 10 000-tals kronor, trots att det bara erbjuder möjligheten att spela ett spel med bristfällig grafik och ljud, jämfört med de spel som du kan hitta för datorer.

Related Posts

_